Calator pe mapamond

Jakarta capitala IndonezieiHarta localizare Indonezia

Jakarta este capitala Indoneziei, situata in nord-vestul insulei Java, la gura de varsare a fluviului Liwung in Golful Jakarta, are o populatie de aproximativ 8.389.443 de locuitori fiind principalul centru politic, administrativ, comercial, financiar si industrial al tarii, si nu in ultimul rand un important nod de comunicatii. Cand vorbesc despre tara lor indonezienii o numesc: Tanah Air Kita adica Pamantul si apa noastra. Descriere ce nu putea fi mai exacta deoarece Indonezia are peste 13000 de insule dintre care aproximativ 5000 sunt locuite sezonier si 1000 permanent. Zona a fost creeata datorita miscarilor tectonice care sunt active si in zilele noastre.

Jakarta este o capitala plina de culoare fiind un oras cosmopolitan, dinamic cu o intensa activitate atat ziua cat si noaptea. Arhitectura Jakartei variaza de la zgarie-nori pana la stilul vechi olandez, arhitectura ce ofera peisaje interesante.

Jakarta

Din punct de vedere administrativ Jakarta este impartita in cinci zone: Jakarta de Nord, de Sud, de Vest, de Est si Centrala. Dintre toate, Jakarta Centrala este cea mai reprezentativa fiind un adevarat monument national, in partea veche a Jakartei Centrale, se gaseste Palatul Prezidential, cladiri de birouri, hoteluri, centrul comercial Mangga Dua, Hotelul Indonezia si Menteng sau zona rezidentiala.Printre cele mai importante obiective turistice ale Jakartei sunt:

Monumen Nasional sau Monas care a fost construit pentru comemorarea luptei de independenta a poporului indonezian impotriva colonialistilor olandezi. Monumentul se afla amplasat in inima Jakartei, chiar in centrul Pietei Merdeka, constructia a inceput in 1959, a fost inaugurata pe 17 august 1961 de catre presedintele Soekarno si deschis oficial pentru public pe 12 iulie 1975. Acest monument este un obelisc de marmura, majestuos cu o inaltime de 132 m, in varful caruia se afla o flacara aurita. Muzeul Nasional este unul dintre cele mai frumoase muzee din Asia de Sud-Est. Aici exista o gama larga de colectii de arta preistorice, etnografice si arheologice. Puteti vedea o colectie impresionanta de ceramica din Asia de Sud-Est si de arta hindu javaneza.

Monumen Nasional sau Monas

In partea de nord se afla Taman Fatahillah, denumit dupa printul care i-a invins pe portughezi in secolul XVI. Langa piata se afla trei dintre cele mai renumite muzee din Jakarta: Muzeul de Istorie, Muzeul Papusilor, Muzeul de Arta si Ceramica, se mai gaseste o zona cu parcuri de recreere Dunia Fantasi in traducere Lumea Fanteziei unde se gasesc tobogane pe apa, masinute sau montagne russe. Tot in partea de nord se afla si Lumea Marina, care este un tunel urias ce strabate un imens acvariu cu peste 100 de specii marine precum si bazine mai mici cu specii distincte precum testoase marine, crocodili sau serpi de apa.

Muzeul de istorie

La Gedung Kesenian Jakarta si Taman Ismail Marzuki, ambele in Jakarta Centrala zilnic sunt numeroase spectacole de arta, cum ar fi dans, muzica, interpretate de artisti locali sau internationali. In fiecare an, la Jakarta are loc festivalul International de Film Jakarta unde se pot viziona reportaje independente si documentare din toata lumea.

Jakarta este orasul contrastelor, fiind o destinatie asiatica care stie sa-si vrajeasca vizitatorii, impletind arhitectura moderna a zgarie-norilor de sticla si otel pe de o parte, iar in cealalta parte a orasului vechile barci comercializeaza mirodenii intr-un ambient neschimbat de secole.Jakarta capitala Indoneziei in imagini:


Regatta Hotel, Jakarta
Jakarta Centrala
Dunia Fantasi
Jakarta zona turistica
Suburbiile JakrateiBijuteria de lux Papillon Construct